IDAHO - International Day Agains Homophobia

Idag är det internationella dagen mot homofobi. Det vill vi uppmärksamma även om vi inte gör något direkt. Men det kan vara bra att ha i bakhuvudet idag, att för en gångs skulle kan man ju låta bli att skrika "bög" åt allt och alla (typ när man slår tårna eller blir irriterad på en kompis). Kanske känns det så pass bra att man kan vänja sig av med det helt.
   Och just bara idag, även om inte alla andra dagar, kan man krama sin samkönade kompis. Inse att man inte är homosexuell för det.

Kanske kan man också förstå att det med homosexuallitet inte alls är något farligt.

I Sundsvalls Tidning finns idag en liten artikel om IDAHO. Klicka här för att läsa. Lämna gärna en kommentar med kanske en länk till en homoblogg, en artikel som uppmärksammar den här dagen, eller en liten tanke om den.

 
Hannah


Ola i Sundsvall idag

Veckans planering:

Måndag 10/5

genomföra en valdebatt i aula på VM mellan kl 09.00-11.00
och mellan kl 13.00-15.00 i aula på HB
Till valdebatten är våra sju riksdagspartier inbjudna

Tisdag 11/5:
Ges utrymme för alla hos valnämden registrerade partier att via bokbord vissa upp sina viljeyttringar.
Dessa bokbord kommer att vara upptällda i centralhallar på VM och HB mellan kl.10.00-15.00

Idag, måndag, har några av oss från UMR Sundsvall haft bokbord tillsammans med Ola (UMR:s ordförande), där vi värvade medlemmar. 26 stycken nya UMR:are fick vi, inte allt för illa pinkat.
   På förmiddagen satt vi på Västermalm och på eftermiddagen satt vi på Hedbergska.

Efter att allt blivit undanplockat möttes vi alla på ett café där vi passade på att ha ett litet möte och diskuterade lite framtidsplaner, olika partier, rasism i allmänhet, med mera, vilket var väldigt possitivt. Vi passade även på att boka in en preliminär utbildningsdag i konsten att argumenter, typ. Som det ser ut nu kommer den gå av stapeln fjärde september.

Imorgon ska vi snoka lite kring partierna som står i hallarna och fråga ut dem om det som för oss är mest relevant - invandringspolitik och tja, rasism i allmänhet. Hur de ser på det, hur de behandlar/motverkar och så vidare.

På onsdag får alla år tre-elever möjlighet att rösta till riksdagsvalet.

Känns som jag är lite luddig, men någon anna får väl fylla på med lite fakta om inte annat.


Hannah


Ola kommer till sundsvall!!!

Nu är det bestämt att Ola kommer till Sundsvall på måndag 10/5. På förmiddagen kommer han vara på västermalm mellan 10.20-11.00 ungefär och på eftermiddagen så kommer han befinna sig på hedbergska mellan 13.00-15.00.

Jag vill även passa på att säga att vi har fått en kontaktperson för lokalgruppen som heter Sandra, välkommen ska du vara! Hon kommer vara vår länk mellan kansliet och lokalgruppen så nu kan hon veta vad vi gör genom att läsa på bloggen eller forumet.

Ha de bra folks!
/JacquelineUMR SUNDSVALL

Ola på turné

Eftersom att Ola ( som är UMR's ordförande) ska på tunré så ville vi passa på att få besök av honom här i sundsvall. På västermalm är det eventuellt bestämt om att han ska få ha ett bokbord på måndagen den 10/5 . Vi har inte ännu fått kontakt med hedbergskas rektor, så vi väntar på att få svar därifrån fortfarande.

Som Hanna skrev i förra inlägget så har vi inte fått svar från pipeline vilket är väldigt synd eftersom att tiden börjar dra ihop sig och vi måste kontakta föreläsare, band mm om det blir av.

UMR SUNDSVALL// Jacqueline

RSS 2.0